טיפול שורש

טיפולי שיניים זה לא עניין פשוט, על אחת כמה וכמה כשמדובר על טיפול שורש. אין היום כמעט אדם בוגר בישראל או בעולם שלא עבר טיפול שכזה. אבל עדיין, מדובר על המקרים בהם אנחנו מגיעים אל הרופא שלנו, בין אם הוא פרטי או מטעם קופת החולים שלנו ומגיע הרגע בו הוא צריך לבשר לנו על זה שיש לנו צורך לבצע טיפולי שורש. לא נעים, נכון? בשביל שבאמת תוכלו לעבור את טיפולי השורש שלכם בבטחה יותר, הפקתי לכם את המאמר הבא שיאיר לכם קצת אור על העניינים.

מדוע אנחנו צריכים לעבור טיפול שורש? 

קודם כל, נענה על השאלה החשובה ביותר: איך בכלל מגיעים אל מצב שמצריך טיפול שורש? מהו ההסבר לכאב ה”קצת לא נעים” שאנחנו מרגישים שגורם לנו לרוץ לרופא השיניים ולבקש ממנו טיפול? 

אז תכירו את הרקמה הפנימית של השן, במונחים מקצועיים זה נקרא “מוך השן”, זוהי למעשה 

הרקמה הפנימית של השן. כאשר יש שם דלקת או אפילו נמק, זה מצריך טיפול שורש.  קיימים מקרים שזה נעשה גם לצורך טיפולים אסתטיים, גם אפשר אם השן בריאה, ולאחר מכן, ככל הנראה, יש צורך בכתר. 

טיפול שורש נעשה ברוב המקרים על-ידי הרדמה מקומית או ללא הרדמה כלל, שכן ברוב המקרים המטופלים אינם מרגישים כאבים במהלך הטיפול. לאחר ההרדמה, מתחיל הטיפול לפי השלבים הבאים:

  1. הרופא מבצע למעשה “בידוד” לשן אשר מטפלים בה, על-ידי יריעת גומי מסביבה (כי אנחנו לא רוצים שאף אחד מהחומרים יגיעו אל הפה שלנו/נבלע אותם).
  2. הרופא יוצר פתח בשן (החלק החיצוני שניתן לראות) בשביל שתהיה לו גישה לרקמה הפנימית של השן.
  3. הרופא מנקה את תעלת השורש ובנוסף גם מסיר את הנמק/הדלקת שנוצרו שם.
  4. הרופא אוטם את תעלות השורש (בעזרת חומר שנראה כמו גומי).
  5. הרופא מניח שחזור זמני על השן.
  6. מגיעים אל הרופא המשקם לאחר שבועיים או שלושה, שהוא אחראי על השחזור הקבוע על השן המטופלת.

חשוב לדעת, טיפול שורש וכתר היו בעבר “חברים טובים” ו”בלתי נפרדים”, אבל עם השנים רפואת השיניים התקדמה, והבינה שלאחר טיפול שורש, לא חובה לבצע כתר, אלא קיימים פתרונות אלטרנטיבים אחרים 

שיכולים לפתור עבורכם את הבעיה (כמו סתימה או טיפולים דומים).

חובה לעבור טיפול שיניים במקום מוסמך ועל-ידי רופאים שניתן לסמוך עליהם, לא חסרים מקרים בהם אנחנו שומעים על מקרים בהם צריך לבצע חידוש טיפול שורש נכשל. ומעבר להוצאה הכספית הגדולה, הכאבים וכאב הראש – אתם בוודאות לא תרצו לחוש את הבושה הזאת וההאכזבה.

טיפול שורש - כל מה שצריך לדעת
טיפול שורש - כל מה שצריך לדעת

האם יש כאבים אחרי טיפולי שורש?

מדובר על הליך לא נעים וכואב, כמובן שיש הרדמה וככל שהרופא שלכם טוב יותר ומצב הדלקת שלכם פחות חמור, כך פחות תרגישו בכאב. יחד עם זאת, חשוב שתדעו שההרדמה נמשכת כשעתיים שלמות שלמות לאחר טיפול שורש

יתר מכך, יכול להיות שתרגישו בכאבים במשך שבעה ימים, כאבים אפילו ברמה די גבוהה ובעיקר מורגשים בזמן לעיסה.

 המלצתנו היא לשאול את הרופא המטפל ולקחת משככי כאבים.

כמה זמן טיפול שורש יכול להיארך?

בחלק מן המקרים, טיפול שורש יכול להיארך כחצי שעה עד 40 דקות, במקרים אחרים, הוא יכול להיארך כשעתיים ואף יותר.

כמובן שהכל תלוי במצב השן, הדלקת, מהו העומק של שורש השן, מבינה השורשים, סוג השן ועוד.

 רוצים להתייעץ עם רופא שיניים בנושא? מלאו את הפרטים בדף צור קשר 

שאלות ותשובות בנושא טיפול שורש

אודות הכותב

דנטל אונליין – מידע מקצועי ואיכותי עבור בריאותכם.

מגזין דנטל אונליין מספק את כל המידע החשוב ביותר בנושאים השונים: השתלות שיניים, טיפולי שיניים, הלבנת שיניים ועוד. כל המידע שמסופק באתר זה מבוסס על ידי מחקר מעמיק שביצענו. חשוב להדגיש שהקמת פלטפורמת ‘דנטל אונליין’ מטרתה להנגיש את המידע בתחום טיפולי השיניים בצורה המקצועית והאיכותית ביותר עבור הקוראים והגולשים מכיוון שמדובר בתחום רגיש ויקר כלכלית.

חשוב לדעת – התכנים של אתר דנטל אונליין אינם מהווים תחליף לייעוץ של רופא שיניים שיספק את המידע הרלוונטי ביותר עבורכם. 

נגישות